question mark

Selvindsigt - hvorfor er det vigtigt?

Forskellen på hvem du er og den du vil være, ligger i handling. Mange kan have et ønske om at ændre noget ved sig selv, eller opnå noget nyt, men det kan være uoverskueligt at ændre noget der allerede ”er”, for det kræver man gør noget anderledes. At gøre noget anderledes kan være en stor udfordring, især hvis det er ukendt territorium man bevæger sig ind på.

Er du den du vil være?

Forskellen på hvem du er og den du vil være, ligger i handling. Mange kan have et ønske om at ændre noget ved sig selv, eller opnå noget nyt, men det kan være uoverskueligt at ændre noget der allerede ”er”, for det kræver man gør noget anderledes.

At gøre noget anderledes kan være en stor udfordring, især hvis det er ukendt territorium man bevæger sig ind på. Herunder vil jeg komme lidt mere ind på hvordan øget selvindsigt KAN hjælpe til fremskridt, på den rigtige måde.

Kend dig selv

Ved at få indsigt i dine kognitive mønstre og evner, kan du meget nemmere forstå din adfærd. Ved at vide hvad du er god til, får du også kendskab til hvad du klarer både nemmere, hurtigere og endda med et bedre resultat. På den måde kan du dyrke det du er god til, hvilket øger motivationen og effektiviteten.

Når du får indsigten i hvad du er god til, betyder det også kendskab til det du er mindre god til. Det betyder at du kan uddelegere, eller som minimum, få hjælp fra personer der har de talenter i top, som er dine ”bundtalenter” (læs mere om talenter her). 

Øget selvindsigt giver

Ved at forøge selvindsigten kan der opleves bl.a. at det nemmere at italesætte hvor du vil hen ift. professionel udvikling. Det er yderst gavnligt i både jobsøgning, inden jobsamtaler eller blot som en del af din karrieres udvikling. Netop ved at få sat ord på, og få en dybere definition på hvordan dette kommer til udtryk ved dig, kan du lettere forklare hvad du har brug for – både personligt og professionelt.

At kende dig selv bedre, kan også være med til at mindske konflikter, da det kan give værktøjer der gør det nemmere at rumme andre, og deres meninger og holdninger. Ikke dermed sagt at du skal give efter, eller ændre hvordan du er, blot at det bliver nemmere at indgå en dialog uden den optrappes til en diskussion.

Når du ved hvordan du grundlæggende agere og hvorfor, så er det også nemmere at få kortlagt hvad der motiverer dig og hvordan du endda kan være heldig at stimulere netop dine motivationsfaktorer i dagligdagen.

Job der passer til mig

Er du i tvivl om hvilket job der passer til dig? Du har måske en idé om hvilke opgaver du kan lide at lave, og er god til, men hvordan kan det omsættes til en stilling. Der er ikke nogen facitliste hertil, men at have selvindsigten i hvilke talenter man har, kombineret med hvad man kan lide at lave, er det muligt at komme ret tæt på en beskrivelse af et passende job, eller i hvert fald indholdet i jobbet.

En talenttest med afsæt i karriererådgivning, eller jobsøgning, er bestemt værdifuld på sin helt egen måde. Du får større indsigt i dig selv, såvel som lærer at sætte ord på hvordan talenterne arbejder for dig og hvad du virkelig er god til.

Derfor, øget selvindsigt ved hjælp af talenttest giver...

  • … overblik over dét du kan allerbedst
  • … indblik i hvilke opgaver der potentielt kan være drænende
  • … bedre mulighed for at sætte ord på din adfærd
  • … evnen til at kunne lave en mere nøjagtig jobansøgning
  • … en fordel til samtaler fx MUS, jobsamtaler mv.
  • … DATA om dig

Vil du høre mere omkring mulighederne for netop dig, så udfyld nedenstående formular og du bliver kontaktet, eller tag kontakt til os allerede nu. Sammen sørger vi for at DU er den bedste version af DIG!