reboarding
Omskoling og crossboarding

Forandringer kræver tilpasning

Reboarding der blandet andet også kendes som omskoling og crossboarding, er en disciplin der kan have enorm effekt på den enkelte medarbejder, især hvis reboardingen udebliver. Den rette reboarding kan forkorte indlæringskurven og dermed hurtigere skabe værdi for både medarbejder og virksomhed. Manglende reboarding kan tilsvarende medføre uforudsete udfordringer i organisationen samt være omkostningstungt, især på de højere stillingsniveauer.

Hvad er reboarding

Udtrykket onboarding er ved at være en del af de fleste virksomheder, omend det ikke decideret er kaldt onboarding, så er der stadig en opstartsproces der følges for nye medarbejdere, hvilket kan betragtes som onboarding.

Noget der ikke er så stor en del af virksomheder (endnu) er disciplinen kaldt "reboarding", men det er mindst ligeså vigtigt som onboarding, så hvad er reboarding for en størrelse?

Reboarding er noget der skal gøres på eksisterende medarbejdere. Det kan for eksempelvis gøres i forbindelse med en overstået barsel, der nu betyder at en medarbejder kommer tilbage til ændret afdeling eller funktion, det kan også gøres i forbindelse med ændrede arbejdsopgaver, en ny stilling i virksomheden eller som en del af en fusion imellem to virksomheder.

Ved at gennemføre den rette reboarding, sikres det at medarbejderen der skal opleve ændring i hverdagen kommer godt fra start, og derved hurtigere føler sig tilpas og tryg - uanset om det er ny stilling eller andre arbejdsopgaver.